Head TE-3300

Head TE-3300

H πιο σύγχρονη και ποιοτική μηχανή πλεξίματος παγκοσμίως βρίσκεται στο Energy Tennis Store για να σας προσφέρουμε το καλύτερο πλέξιμο για την ρακέτα σας!

 

Το μηχάνημα

Επειδή το πλέξιμο της ρακέτας δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά πραγματική επιστήμη.
Επειδή στο πλέξιμο της ρακέτας και η πιο μικρή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.
Επειδή η ακρίβεια στην τάση και η σωστή τοποθέτηση της χορδής είναι το άλφα και το ωμέγα.
Επειδή στο Energy Tennis Store δεν αρκούμαστε απλά στο καλό αλλά επιζητούμε το τέλειο για όλους εσάς…

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η Head TE-3300, είναι η πιο σύγχρονη και ποιοτική μηχανή πλεξίματος παγκοσμίως, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε όταν φέρει το όνομα HEAD, της εταιρίας συνώνυμο της ποιότητας.

Μερικά γρήγορα σημεία υπεροχής της Head TE-3300 είναι:

 • Σύστημα τοποθέτησης 6 σημείων
 • Γρήγορα ρυθμιζόμενοι πόλοι
 • Αυτόματα φρένα αλουμινίου
 • Αυτόνομο γραμμικό σύστημα έλξης
 • Καινοτόμος αισθητήρας
 • Προένταση πλέγματος έως και 20%
 • Μοναδική ακρίβεια υπολογισμού τάσης
 • Και πολλές ακόμα καινοτομίες!

Πλέξιμο

Το πλέξιμο της ρακέτας είναι αρκετά σημαντικό και αν δώσετε λίγο παραπάνω προσοχή η ρακέτα σας θα φτάσει το επίπεδο, όπου θα καλύπτει κάθε σας ανάγκη και απαίτηση πάνω στο παιχνίδι, δίνοντάς σας έτσι περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε. Αρκεί ένα καλό μηχάνημα για να πλέξετε σωστά την ρακέτα σας; Το πλέξιμο της ρακέτας εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

 

Καλή ρακέτα ή σωστό πλέξιμο;

Έχετε αναρωτηθεί, αγοράζοντας την καλύτερη και ακριβότερη ρακέτα που υπάρχει στην αγορά, εάν είναι αρκετή για να καλύψει τις δικές σας απαιτήσεις με βάση τον δικό σας τρόπο παιξίματος; Σε αυτή την περίπτωση εάν δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην ρακέτα από ότι στο πλέγμα που θα τοποθετήσετε, η ρακέτα μπορεί ακόμα και να σπάσει.  Μια φθηνή καλοπλεγμένη ρακέτα θα παίζει πολύ καλύτερα από μια ακριβή που δεν έχει την ίδια ποιότητα πλεξίματος.

 

Δίνουμε προσοχή στις χορδές τις ρακέτας μας;

Το πλέξιμο της ρακέτας σας είναι πολύ σημαντικό και αν δώσετε λίγη προσοχή θα αποφύγετε ακόμα και τυχόν τραυματισμούς. Η μεγάλη παραμονή των ίδιων χορδών στην ρακέτας σας θα αλλοιώσει πολύ το παιχνίδι σας με την πάροδο του χρόνου και ακόμη χειρότερα μπορεί να σας προκαλέσει επίπονους τραυματισμούς. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χορδές με την πάροδο του χρόνου χάνουν τις ιδιότητές τους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κραδασμοί που πολλοί παίκτες ερασιτέχνες μερικές φορές δεν αντιλαμβάνονται καν.

 

Πότε αλλάζουμε χορδές;

Η διάρκεια ζωής των χορδών εξαρτάται από την ποιότητα της χορδής, τον τρόπο πλεξίματος και φυσικά από την χρήση από τον ίδιο τον παίκτη. Μια συνθετική χορδή χάνει μεγάλο ποσοστό της δυναμικής ελαστικότητάς της μετά από 37-40 ώρες παιχνιδιού. Το ιδανικό είναι να αλλάζετε τις χορδές της ρακέτας σας τουλάχιστον μία φορά στους έξι μήνες, ή και πιο συχνά όταν διαπιστώνετε ότι “κάτι δεν πάει καλά” με τα χτυπήματα σας, π.χ. δεν έχετε καλό έλεγχο, δεν “φεύγει” η μπάλα ή “κουδουνίζει” η ρακέτα.

 

Πως επιλέγουμε τις χορδές;

Υπάρχουν τρεις τύποι χορδών με βάση το υλικό κατασκευής τους, που μπορείτε να επιλέξτε για τη ρακέτα σας. Φυσικό έντερο, συνθετική χορδή και υβριδική χορδή.

ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΕΡΟ
Προσδίδει εξαιρετική ποιότητα, ιδανική αίσθηση και ελαστικότητα, καλή διατήρηση της τάσης και της «ζωντάνιας» της χορδής στη διάρκεια του χρόνου.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΧΟΡΔΗ
Αυτού του τύπου οι χορδές έχουν διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ταξινομούνται σε 4 κύριες κατηγορίες:

 • Πολυεστερικές χορδές
  Μπορεί να είναι κατασκευασμένες 100% από πολυεστέρα ή από μίξη πολυεστέρα με ίνες από Kevlar. Οι χορδές αυτές έχουν πολύ καλή ικανότητα παιξίματος και αρκετά καλή διατήρηση της τάσης τους. Είναι μία καλή κατηγορία χορδών, όταν ψάχνετε να μεγιστοποιήσετε την αντοχή του πλέγματος και τον έλεγχο των χτυπημάτων σας. Οι πολυεστερικές χορδές είναι σκληρές και προτιμούνται από τους προχωρημένους /επαγγελματίες παίκτες γιατί βελτιώνουν τον έλεγχο των χτυπημάτων τους.  Εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών τους τις επιλέγουν παίκτες που χτυπούν δυνατά, όσοι σπάνε συχνά το πλέγμα τους, αλλά και αυτοί που δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών στο χέρι τους.
 • Ναυλόν χορδές
  Οι χορδές αυτής της κατηγορίας είναι οι πιο δημοφιλείς στο τένις μίας και είναι από τις πιο οικονομικές. Η αίσθηση, ο καλός συνδυασμός δύναμης και ελέγχου, η αρκετά καλή αντοχή και καλή διατήρηση της τάσης κατά τη διάρκεια του χρόνου καθιστούν αυτές τις χορδές ιδανικές για μεσαίου επιπέδου παίκτες που σπάνε συχνά τις χορδές τους.
 • Πολυϊνικές χορδές
  Η κορυφαία επιλογή μετά το φυσικό έντερο. Είναι οι καλύτερες χορδές στο παίξιμο, άνετες στο χέρι και ταυτόχρονα «τιμωρούν» τους αντιπάλους σας. Το «ξέφτισμα» καθώς φθείρονται μπορεί να ενοχλήσει κάποιους παίκτες. Διατηρούν σχετικά καλά την τάση τους σε βάθος χρόνου. Μία καλή επιλογή για όσους ψάχνουν μία φιλική για το χέρι χορδή με καλή δύναμη κι έλεγχο των χτυπημάτων.
 • Χορδές με τραχεία υφή
  Αυτού του τύπου οι χορδές αυξάνουν την τριβή της χορδής με τη μπάλα κατά τη διάρκεια της επαφής τους. Ιδανικές για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τον έλεγχο των χτυπημάτων τους βάζοντας περισσότερο spin.

ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ
Οι υβριδικές χορδές αποτελούνται από 2 διαφορετικού τύπου χορδών: στις κύριες και στις κάθετες χορδές της ρακέτας. Το πλέξιμο ρακετών με υβριδικές χορδές κερδίζει συνεχώς έδαφος, επειδή οι περισσότεροι παίκτες επιζητούν ένα συνδυασμό διαφορετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών από το πλέγμα τους. Επιλέγοντας διαφορετικούς συνδυασμούς χορδών στο υβριδικό τους πλέγμα, οι παίκτες μπορούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, τον έλεγχο των χτυπημάτων τους, την άνεση, την αντοχή και τη διάρκεια της ζωής της χορδής τους.

 

Τι πάχος πρέπει να έχουν οι χορδές;

Οι πιο λεπτές χορδές αποδίδουν καλύτερα, προσδίδουν περισσότερη δύναμη, περισσότερο έλεγχο και περισσότερο spin στην μπάλα. Αυτές οι χορδές έχουν καλύτερη αίσθηση και ασκούν λιγότερη πίεση στο χέρι σας. Ωστόσο, οι πιο λεπτές χορδές σπάνε πιο συχνά. Οπότε είναι καλή ιδέα να αρχίσετε με μια χορδή πάχους 1,25mm και αν αυτή η χορδή σπάει αρκετά συχνά,  τότε επιλέξτε να αυξήσετε το πάχος του πλέγματος σας.

 Πάχος χορδής (κατά προσέγγιση):

Διατομή Διάμετρος
15 1.43 mm
15L 1.38 mm
16 1.32 mm
16L 1.28 mm
17 1.25 mm
17L 1.20 mm

 

Ποια πρέπει να είναι η τάση του πλέγματος;

Πάντα να πλέκετε τη ρακέτα σας με τάση που βρίσκεται ανάμεσα στα όρια που προτείνει ο κατασκευαστής της ρακέτας. Καλό θα ήταν την πρώτη φορά που θα την πλέξετε να επιλέξετε το μέσο αυτού του εύρους και δοκιμάστε να παίξετε. Αν νιώσετε ότι χρειάζεστε πιο πολύ δύναμη στα χτυπήματα σας, ρυθμίστε την τάση της χορδής λιγότερο κατά 1-2 κιλά την επόμενη φορά που θα την πλέξετε. Αν θέλετε περισσότερο έλεγχο, απλά κάνετε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, πλέξτε τη σε μεγαλύτερη τάση μιας και η υψηλότερη τάση δίνει καλύτερο έλεγχο στην μπάλα.

 

Καλό μηχάνημα ή καλό Stringer;

Το πλέξιμο μιας ρακέτας είναι τέχνη και όπως σε κάθε τέχνη ο άνθρωπος είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Ακόμα και αν έχετε το καλύτερο μηχάνημα που υπάρχει στην αγορά, εάν ο πλέκτης (Stringer) δεν έχει τις απαραίτητες διαπιστεύσεις και την τεχνογνωσία, τότε η ρακέτα σας θα είναι στην αρχική της κατάσταση, με αποτέλεσμα η ζωή των χορδών της ρακέτας σας να κρατήσει πολύ λιγότερο από το κανονικό. Στο Energy tennis ο Stringer μας, γνωρίζει καλά τι πλέγμα χρειάζεστε ανάλογα την ρακέτα σας και τον τρόπο παιξίματός σας. Σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και τον τρόπο που παίζεται στο γήπεδο, σας προτείνει το καταλληλότερο για εσάς πλέγμα.

Γενικά, το πλέξιμο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εάν δεν δώσετε την σημασία που χρειάζεται η ρακέτα σας μπορεί να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει. Με το σωστό πλέξιμο και πλέγμα, θα αποφύγετε ακόμα και τυχόν τραυματισμούς. Πλέξτε την ρακέτα σας με το κατάλληλο πλέγμα για εσάς και τουλάχιστον μία φορά στους έξι μήνες. Με αυτό τον τρόπο η ρακέτα σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και εσείς θα έχετε ότι χρειάζεστε και ζητάτε για να κερδίζετε στα γήπεδα.

 

 

 

Επιλέξτε το κατάλληλο πλέγμα για την ρακέτα σας!